У Німеччині третій день масштабного страйку працівників заводів

П'ятниця, 2 лютого 2018, 10:56

Працівники заводів в Німеччині почали третій день 24-годинних страйків, вимагаючи підвищення оплати праці та зменшення робочих годин.

Про це повідомляє Reuters.

Сьогодні на роботу не вийшли, зокрема, працівники автовиробників Mercedes-Benz і Porsche, а також виробника авіатехніки Airbus.

Цей страйк є останнім попердженням профспілки перед тим, як її члени проголосують, чи слід проводити тривалу акцію протесту, яка може коштувати німецьким компаніям сотні мільйонів євро.

Профспілка IG Metall вказує на найшвидше економічне зростання Німеччини за шість років і рекордно низьке безробіття і вимагає 8-відсоткового підвищення заробітної за останні 27 місяців для 3,9 мільйонів металургів та інженерів.

Профспілка також просить дозволити працівникам отримати право зменшувати щотижневі робочі години з 35 до 28, щоб піклуватися про дітей, літніх або хворих родичів.

Це перший серйозний страйк IG Metall щодо кількості робочих годин з 1984 року, коли працівники сім тижнів страйкували з вимогою забезпечити скорочення робочого тижня з 40 до 35 годин.

Роботодавці запропонували збільшити заробітну плату на 6,8%, але відхиляють прохання про скорочення годин без умови, що вони не зможуть збільшити кількість працівників, коли це буде необхідно.

Вони також відкинули ідею компенсувати дефіцит оплати праці для працівників, які скорочують свої години.

За даними IG Metall, в середу і четвер близько 200 тисяч працівників у більш ніж 100 компаніях провели 24-годинний страйк. Очікується, що до кінця п'ятниці ця цифра зросте до близько 260 компаній.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.