Греція розкритикувала Туреччину за погрози через спірні острови

П'ятниця, 2 лютого 2018, 12:19

Міністерство закордонних справ Греції засудило погрози радника президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана на адресу грецьких урядовців.

Про це повідомляє Ekathimerini.

Прес-секретар МЗС Александрос Генніматас заявив, що, враховуючи важливість посади, яку обіймає автор турецької заяви, він повинен розуміти, що такі коментарі, не сприяють поліпшенню відносин між двома країнами.

"Ми розуміємо, що цим джентльменам важко бути стриманими. Але такі заяви є чужими для європейської політичної культури", - сказав він.

Генніматас зазначив, що правовий статус Егейського моря є чітким і закріпленим у міжнародному праві.

Радник президента Туреччини Їгіт Булут заявив, що турки "переламають руки і ноги будь-якому офіцеру, прем'єр-міністру чи міністру, який насмілиться ступити на острови Імі".

Острови Імі, які в Туреччині називають Кардак, розташовані всього в семи кілометрах від турецького курортного міста Бодрум на південному заході країни. Туреччина ставить під сумнів грецький суверенітет над ними.

Суперечка щодо їх приналежності розпочалася у січні 1996 року, коли обидві країни направили своїх морських піхотинців на два сусідніх острови. В ході конфлікту загинули троє грецьких військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.