В Росії продовжили арешт норвежцю, якого звинувачують у шпигунстві

П'ятниця, 2 лютого 2018, 16:00

Лефортовський суд Москви продовжив термін утримання під вартою громадянина Норвегії Фруде Берга, якого Росія обвинувачує у шпигунстві.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Суд задовольнив клопотання Федеральної служби безпеки і продовжив у термін арешту Фруде Берга на три місяці, до 5 травня", - повідомив його адвокат Ілля Новіков. Засідання пройшло в закритому режимі.

Як відомо, норвежець був затриманий російськими спецслужбами 5 грудня минулого року біля готелю в Москві. На наступний день Лефортовський суд санкціонував його арешт.

В Росії Бергу пред'явлено звинувачення в шпигунстві. Слідство вважає, що він відправляв поштою завербованим іноземною розвідкою росіянам гроші і розвідувальні завдання про збір військових секретів.

Берг заперечує всі звинувачення і стверджує, що відправити конверти його просив знайомий з Осло, який говорив, що "гроші дуже потрібні людині, для якої призначені".

Як зазначив Новіков, слідство не підозрює його підзахисного в роботі на американське ЦРУ, "тільки в роботі на розвідку його рідної Норвегії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.