Посольство Ізраїлю у Польщі заявило про зростання антисемітських проявів у країні

П'ятниця, 2 лютого 2018, 16:06

Посольство Ізраїлю у Польщі заявило про зростання в останні дні активності, що має яскраво виражене антисемітське підґрунтя.

Про це йдеться у заяві посольства.

"Протягом останніх днів ми спостерігаємо хвилю антисемітських атак. Антисемітські заяви і коментарії надходять до нас усіма можливими каналами, багато з них спрямовані безпосередньо проти посла Анни Азарі" - йдеться у повідомленні.

У посольстві зазначили, що намагалися стримано реагувати на події останніх днів, однак більше мовчати не можуть.

"Антисемітський контент неконтрольовано з’являється як в інтернеті, так і в ЗМІ, особливо на TVP INFO" - зазначили у диппредставництві.

"Ми нагадуємо вам і запевняємо, що Ізраїль стоїть на тій же позиції, що і Польща, і називає табори смерті німецько-фашистськими таборами" - наголошують ізраїльські дипломати.

"Ми сподіваємось, що понад 30 років роботи багатьох великих людей, як з польського, так і ізраїльського боку, не будуть зведені нанівець, і ми зможемо співпрацювати у атмосфері діалогу та взаєморозуміння" - йдеться у заяві посольства.

Нагадаємо, сенат Польщі без змін підтримав оновлений закон про Інститут національної пам’яті, який серед іншого передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів.

Закон також передбачає штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.

Ізраїль виступив категорично проти схвалення Сенатом Польщі законопроекту про Інститут національної пам’яті.

Державний департамент США закликав Польщу переглянути законопроект про Інститут національної пам’яті, зазначивши, що він може мати наслідки для відносин Варшави зі Сполученими Штатами та Ізраїлем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.