У Польщі заявили, що виконують рішення Суду ЄС і не вирубують Біловезьку пущу

П'ятниця, 2 лютого 2018, 17:31

Міністр навколишнього середовища Польщі Генрик Ковальчик заявив, що Польща виконує рішення Суду ЄС щодо Біловезької пущі.

Про це повідомляє "Радио Польша".

Ковальчик, який відвідав Біловезьку пущу, підкреслив, що там не ведуться активні дії в сфері лісового господарства.

"Мета мого візиту полягала в тому, щоб підтвердити заяву відомства і компанії "Державні ліси" про те, що польська сторона виконує рішення Суду Європейського Союзу від 20 листопада 2017 року, згідно з яким в Біловезькій пущі можна вести лише ті дії, які стосуються питань громадської безпеки", - заявив міністр.

За його словами, "немає доказів того, що після 20 листопада на території пущі вирубувалися дерева". Він додав, що рішення про необхідність вирубати дерево в тому випадку, якщо воно загрожує безпеці, приймає комісія, до складу якої входять лісники, пожежники і поліцейські.

Нагадаємо, що 20 листопада 2017 року Суд ЄС виніс постанову про припинення вирубки дерев в Біловезькій пущі за винятком ситуацій загрози безпеці. Таким чином суд залишив в силі рішення, винесене 27 липня. За порушення заборони Польщі загрожує штраф в розмірі 100 тисяч євро щодня.

20 лютого Суд ЄС опублікує свій висновок з приводу вирубки в Біловезькій пущі. Вирок у цій справі буде винесено в квітні. Позов до Суду ЄС проти Польщі подала Єврокомісія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.