США додали до санкційного списку 6 осіб та 7 компаній за підтримку "Хезболли"

П'ятниця, 2 лютого 2018, 18:33

Міністерство Фінансів США ввело санкції проти шести осіб та семи компаній за підтримку ліванської бойової групи "Хезболла".

Про це повідомляється на сайті Мінфіну США.

Згідно із заявою, серед шести осіб, проти яких введено санкції, є п'ять ліванців та один громадянин Іраку, які діяли в інтересах або від імені членів угруповання "Хезболла".

Сім компаній, що потрапили до санкційного списку, базуються в Сьєрра-Леоне, Ліберії, Лівані та Гані.

"Хезболла" є терористичною організацією, відповідальною за загибель сотень американців. Це також основний представник Ірану, що використовується для підриву законних урядів арабських країн на Близькому Сході. Адміністрація має намір викрити та зруйнувати мережі Хезболли, у тому числі на Близькому Сході та в Західній Африці, що використовуються для фінансування незаконних операцій", - сказав міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Як відомо, "Хезболла" - воєнізована ліванська шиїтська організація та політична партія, яка виступає за створення в Лівані ісламської держави за зразком Ірану.

"Хезболла" допомагала в Іраку шиїтським бойовикам у їхній війні проти ІДІЛ. Група також відправила тисячі своїх бійців до сусідньої Сирії, щоб підтримати сили президента країни Башара Асада.

У вересні ліванська бойова група "Хезболла", яка є союзником сирійського уряду, оголосила про перемогу в сирійській війні, назвавши подальші сутички з ІДІЛ поодинокими баталіями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.