ЄС не хоче фінансувати ідею Польщі щодо паркану на кордоні з Білоруссю і Україною – ЗМІ

Вівторок, 20 лютого 2018, 09:23

У Єврокомісії є сумніви щодо доцільності побудови огорожі на кордоні Польщі з Білоруссю і Україною як способу боротьби з африканською чумою свиней.

Про це повідомляє RMF FM з посиланням на власні джерела у Брюсселі.

Міністр сільського господарства Польщі Кшиштоф Юрґєль поінформував Брюссель, що проект закону щодо паркану на східному кордоні Польщі перебуває на завершальній стадії, а його вартість становитиме близько 150 млн злотих.

Довжина огорожі має бути понад 700 км, а міністр частково хотів би покрити вартість будівництва з коштів ЄС. Однак Єврокомісія не бачить такої можливості.

"Сенс будови такої огорожі вздовж кордону між державами виглядає сумнівно з огляду на співвіднесення вартості будівництва і користі паркану" - повідомили в ЄК.

"Потрібні наукові докази ефективності такої огорожі у запобіганні поширенню вірусу" - додав один з представників Єврокомісії.

Раніше повідомлялося, що Польща планує побудувати паркан вздовж кордону з Білоруссю та Україною, щоб запобігти міграції диких кабанів і поширенню вірусу африканської чуми свиней.

Кшиштоф Юрґєль раніше наполягав, що згоди Єврокомісії на цей проект не потрібно, оскільки йдеться про кордон держави і її безпеку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: