В уряді Угорщини главу МЗС Люксембургу офіційно назвали "екстремістом та ідіотом"

Вівторок, 20 лютого 2018, 11:38

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто обізвав свого люксембурзького колегу Жана Ассельборна ідіотом з божевільними ідеями.

Про це йдеться у повідомленні на сайті угорського уряду за назвою "Глава МЗС Люксембургу ненавидить Угорщину".

Таким чином Петер Сійярто відреагував на заяву Ассельборна, який закликав ЄС протистояти угорським планам запровадити заборону на діяльність неурядових організацій, що допомагають мігрантам.

"Жан Ассельборн перетнув усі можливі межі своєю останньою заявою" - заявив Сійярто.

За його словами, Ассельборн є представником "естремістських лібералів, які демонструють неприйнятну позицію" щодо прийому мігрантів і таким чином ризикують завалити ними всю Європу.

"Жан Ассельборн ідіот, але угорці ні. Народу Угорщини не потрібні божевільні ідеї глави МЗС Люксембургу, щоб знати, що для них краще" - заявив глава МЗС Угорщини.

"Уряд Орбана (прем'єр Угорщини Віктор Орбан – ред.) захищає безпеку Угорщини, а люксембурзький глава МЗС хоче знищити захисну огорожу на кордоні разом з Джорджем Соросом і його товаришами, щоб завалити Угорщину мігрантами" - наголосив міністр.

Минулого тижня в Угорщині представили законопроект, який  дасть право міністру внутрішніх справ забороняти неурядові організації (НУО), що підтримують міграцію. Жан Ассельборн в інтерв’ю німецьким ЗМІ заявив, що ЄС має піднятися проти цього законопроекту і запустити проти Угорщини статтю 7 Договору про ЄС, яка може призвести до позбавлення країни права голосу в Раді Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто звинуватив Київ у порушенні "міжнародних законів" та початку "міжнародної кампанії брехні" у конфлікті щодо мови освіти меншин.

На додаток до цього Сійярто звинуватив Україну в ігноруванні рішення Венеціанської комісії. Варто зазначити, що у Венеціанській комісії дотримуються іншої думки - там раніше заявляли, що не згодні з ключовою претензію Угорщини щодо мовного закону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.