Глава МЗС Данії: Україна має провести болісні реформи попри вибори

Вівторок, 20 лютого 2018, 12:47

Міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен заявив, що в останній рік перед виборами Україна має виявити неабияку рішучість та досягти результатів навіть щодо "болісних" реформ.

Про це міністр закордонних справ Данії заявив у своїй статті для "ЄвроПравди".

За словами Самуельсена, процес реформування в Україні вже досяг критичного моменту, і є потужні сили, які протистоять реформам, бо відчувають особисту загрозу від змін в країні.

"В Україні чути думки про те що існує ризик відкату реформ. Та ми повинні не дозволити цьому статися. В останній рік перед виборами український уряд має виявити неабияку рішучість та досягти результатів навіть щодо "болісних" реформ. Це необхідно, щоби запобігти "втомі від реформ" та розчаруванню серед українців", - заявив він.

Міністр підкреслив, що ключем до успіху реформ є боротьба з корупцією. Тому уряд повинен захищати незалежність та ефективність нових антикорупційних інституцій. "Створення незалежного антикорупційного суду є необхідною умовою для подальшого прогресу", - додав він.

Окрім того, Самуельсен повідомив, що 27 червня цього року в столиці Данії пройде наступна конференція з питань реформ – Ukraine Reform Conference. Ключова увага в Копенгагені буде присвячена належному врядуванню, включаючи протидію корупції, а також економічному розвиткові.

Детальніше читайте у статті на сайті Європейської Правди: "Існує найкраща відповідь на російську агресію: стаття глави МЗС Данії"

Як повідомляла "Європейська правда", 17 лютого на українському ланчі, що організований Фондом Пінчука, Самуельсен кілька разів поспіль відмовився відповідати на запитання про те, чи прямує Україна за президента Петра Порошенка у напрямку Заходу, та порівняв дану тему із запитаннями про те, чи є "стакан наполовину пустий чи наполовину повний".

Глава МЗС України Павло Клімкін закликав не критикувати данського дипломата з цього приводу.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен відвідає Україну 19-20 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.