Туреччина заявила про звільнення від курдських бойовиків п'яти сіл у Сирії

Вівторок, 20 лютого 2018, 13:09

Турецькі військові заявили про звільнення від "Загонів народної самооборони" (YPG) п'яти сіл в сирійському районі Афрін.

Про це повідомляє Daily Sabah.

Турецькі військові та бійці "Вільної сирійської армії" (FSA - повстанці, які ведуть збройну боротьбу проти уряду Башара аль-Асада) очистили від YPG такі села, як Зайтунак, Сорані, Хейяні, Шарканлі та Араб Віран в північній частині сирійського регіону Афрін.

Окрім того, повідомляється про "знешкодження" 1,715 курдських бойовиків в рамках військової операції Туреччини "Оливкова гілка" у Сирії. Зазначається, що термін "знешкодження" ЗС Туреччини означає "захоплення живими або мертвими", або ж захоплення тих, хто здався під час операції.

Раніше сирійські ЗМІ повідомили, що угруповання, які мають підтримку сирійського уряду, увійдуть в регіон Афрін, щоб допомогти курдським силам відбити напади турецьких військ.

Анкара вважає YPG терористичною групою, пов'язаною з повстанцями в Туреччині, і розглядає її як загрозу безпеці своєму кордону.

"Загони народної самооборони" мали підтримку США і з 2015 року відвоювали у бойовиків "Ісламської держави" значну частину території на півночі Сирії.

Вони мають відмінне від уряду Асада бачення майбутнього Сирії, однак протягом конфлікту курди та урядові війська намагалися уникати прямого протистояння.

Напередодні міністр закордонних справ Туреччини застеріг сирійські проурядові сили від підтримки курдських загонів на півночі Сирії, заявивши, що це не завадить Анкарі продовжити операції в Афріні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.