У Європарламенті закликали заборонити тестування косметики на тваринах в усьому світі

Вівторок, 20 лютого 2018, 14:49

Євросоюз має розпочати дипломатичні дії за заборону випробувань косметичних засобів на тваринах у всьому світі до 2023 року.

Відповідну резолюцію затвердив комітет Європарламенту з питань навколишнього середовища.

Всередині ЄС продажі всіх косметичних засобів, які тестувалися на тваринах, заборонені ще з 2013 року.

Євродепутати зазначають, що це не завадило косметичній галузі ЄС розвиватися і забезпечити близько двох мільйонів робочих місць. Однак близько 80% країн світу все ще допускають тестування на тваринах.

Європейські депутати також зазначають, що недоліки з'явилися в рамках самої системи ЄС, оскільки деякі косметичні засоби перевіряються на тваринах за межами Євросоюзу, перш ніж повторно пройти перевірку в ЄС з використанням альтернативних методів.

Вони також зауважують, що більшість інгредієнтів косметичних продуктів також використовуються в багатьох інших продуктах, таких як фармацевтичні препарати, миючі засоби та продукти харчування, і тому вони можуть бути випробувані на тваринах за іншою правовою базою. Вони закликають ЄС підтримати розробку альтернативних методів тестування.

Резолюція була схвалена одностайною - 63 голосами. Документ буде поставлений на голосування на березневому пленарному засіданні Європарламенту в Страсбурзі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.