Посол України в НАТО: угорські партнери перейшли межу

Вівторок, 20 лютого 2018, 15:53

Уряд Угорщини перейшов межу, заблокувавши проведення засідання Комісії Україна-НАТО в штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі.

Про це сказав посол України в НАТО Вадим Пристайко в інтерв'ю "Сегодня".

"Чесно кажучи, угорський міністр не повинен був коментувати, що роблять українці, хоч і угорського походження. Вони можуть допомагати (я підозрюю, що так це і є), направляти, писати за них заяви... Але ми ж (Україна. - Ред.) не виступаємо на захист української громади проти уряду в якійсь країні? Більш того, не блокуємо нічого на міжнародній арені. Тому все-таки є межа, яку угорські партнери перейшли", - сказав Пристайко.

Посол також зазначив, що угорські політики навряд чи забудуть про мовне питання після парламентських виборів, які відбудуться 8 квітня.

"Є така аналогія з куркою, яка несе золоті яйця: якщо угорське суспільство настільки радикалізоване зараз і Україна це ворог, який, на їхню думку, утискає по спільній з ними національності і т.д. українців, і це приносить їм голоси, навіщо їм від цього відмовлятися в майбутньому?" - сказав він.

Нагадаємо, Будапешт блокує вже друге міністерське засідання НАТО. Угорська влада пояснює, що таким чином вона тисне на Україну, вимагаючи перегляду мовної норму закону про освіту.

У НАТО сподіваються, що Угорщина та Україна домовляться щодо мовного закону, через який Будапешт блокує зустрічі Києва у Північноатлантичному альянсі.

Читайте також: "Мова ультиматуму: як угорська блокада підриває відносини України з НАТО".

 
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.