Посол Британії розповіла, чого очікує міжнародна спільнота від України

Вівторок, 20 лютого 2018, 16:32

Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф заявила, що міжнародна спільнота хоче, аби Україна пришвидшила темп реформ.

Про це вона заявила у Києві на конференції "Міжнародна зустріч високого рівня з питань реформ в Україні".

Зазначимо, що посол Великої Британії виголосила промову на українській мові.

"Міжнародна спільнота хоче, щоб Україна пришвидшила темп реформ. Нам всім зрозуміло, що без них Україна ніколи не перетвориться на сучасну заможну державу, де панує верховенство права", - сказала вона.

Посол також зачитала перед аудиторією привітання міністра закордонних справ Великої Британії Бориса Джонсона щодо сьогоднішньої конференції.

"В липні минулого року я мав приємність приймати в Лондоні першу в історії конференцію щодо реформ в Україні. Ця подія висвітлила прогрес України на шляху реформ впродовж останніх трьох років та допомогла уряду України розробити чіткий план подальшого шляху вперед", - йдеться у листі Джонсона.

У своєму листі міністр закордонних справ Британії також наголосив на важливості боротьби з корупцією: "Зокрема нам потрібно бачити більшу відданість у застосуванні насправді незалежних та ефективних антикорупційних інституцій, що допоможе успішно розглядати справи у судах. Це привабить іноземні інвестиції та сприятиме зростанню бізнесу".

Нагадаємо, глава МЗС Данії Андерс Самуельсен заявив, що Україна повинна якнайшвидше запустити роботу Антикорупційного суду, який стане ключовою ланкою у роботі антикорупційних інституцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.