СДПН голосує за коаліцію: ЗМІ зареєстрували собаку, партія - виправдовується

фото
Вівторок, 20 лютого 2018, 20:33

Німецьким соціал-демократам у вівторок довелося оголосити, що трирічна собака на прізвисько Ліма не отримає права голосу щодо коаліційної угоди з блоком Ангели Меркель, незважаючи на її членство в партії.

Про це повідомляє Bild.

Видання у вівторок оприлюднило новину з фотографією собаки у червоному шарфі (колір СДПН) під заголовком: "Ця собака може проголосувати за велику коаліцію".

 

Bild повідомляє, що Ліма отримала членську картку після того, як газета подала заявку від імені собаки. Особисті дані про заявку включали її стать, статус безробітного, а вік був вказаний 21 рік, в перерахунку на людські роки.

Згідно з правилами партії, з сьогоднішнього дня і до 2 березня 463 723 членів СДПН мають право голосувати за велику коаліцію. Ще до початку переговорів в СДПН прийняли рішення, що кожен, хто стане членом партії до 6 лютого 2018 року, зможе голосувати.

Одночасно з голосуванням партійне керівництво вирушило у турне країною, щоб переконати своїх товаришів схвалити коаліційну угоду.

"Йдеться не про собаку Ліму, а про те, як ми у Bild продемонстрували, наскільки уразливі до фальсифікації голоси членів СДПН", - заявив представник видання.

Прес-секретар СДПН заявила у Берліні, що членство собаки у партії скасують через надання неправдивої інформації.

"Ми перевіряємо, як ми можемо скасувати членство, оскільки воно, очевидно, зроблено з обманом", - сказала вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.