Елітна бригада Збройних сил Словенії провалила тест на боєготовність НАТО

Середа, 21 лютого 2018, 12:04

Елітна 72-га бригада Збройних сил Словенії провалила важливий тест на боєготовність НАТО, ставлячи під сумнів те, чи зможе Словенія виконати свої зобов'язання перед Альянсом.

Про це повідомляє Delo.si.

До 1 квітня Словенія повинна забезпечити боєготовність 800 солдатів 72-ї бригади Збройних сил, але минулого тижня військові цієї групи провалили перевірку бойових можливостей, а деякі військові  отримали обмороження через неякісне екіпірування.

Визначення  бойової готовності батальйону за методом CREVAL є останньою фазою перевірки готовності до бою. Група з оцінки НАТО оцінювала готовність батальйонної тактичної групи у п’яти сферах та визначили "бойову неготовність" у чотирьох.

Провальний результат словенські військові продемонстрували незважаючи на те, що 18 місяців провели на навчаннях у Німеччині, Чехії, Угорщині, Румунії, Болгарії та Грузії. На практиці це означає, що діяльність батальйонної тактичної групи в міжнародних операціях поставлена під сумнів.

Крім того, шість солдатів потребували медичної допомоги через обмороження. Міністерство оборони поставило нові черевики для військових, які виявилися абсолютно непридатними для зимових операцій.

Міністр оборони Словенії Андрея Катич була обурена цією інформацією, оскільки дізналась про неї зі ЗМІ. Вона поклала відповідальність за неготовність військових на  начальник Генерального штабу Андрея Остермана, з яким вони протягом деякого часу були у вкрай поганих відносинах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.