Дату "нормандської зустрічі" визначать після формування уряду Німеччини - Клімкін

Середа, 21 лютого 2018, 13:53

Дата і місце наступної зустрічі глава МЗС країн "нормандської четвірки" буде визначено після затвердження нового уряду Німеччини.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з главою МЗС Данії Андресом Самуельсоном у середу в Києві, повідомляє "Укрінформ".

"Зараз ми домовилися декілька днів почекати остаточних результатів погодження коаліційної угоди в Німеччині. Як тільки буде коаліційна угода, буде формально затверджений склад уряду Німеччини. Ми, звичайно, говоримо з МЗС Німеччини про можливі дати і можливий порядок денний, хоча він був визначений на Мюнхен", - сказав Клімкін.

За його словами, він вважає цей порядок денний зустрічі "нормандської четвірки" чинним.

Як повідомляла "Європейська правда", міністри закордонних справ країн-учасниць Нормандського формату не зустрілися під час Мюнхенської конференції з безпеки. 

Формальною причиною для скасування стала зміна планів міністра закордонних справ Німеччини Зігмара Габріеля, який перервав участь у Мюнхенській конференції задля зустрічі з журналістом видання Die Welt, якого звільнили після року перебування у турецькій  в'язниці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.