Єврокомісія оштрафувала кілька компаній на 546 млн євро за картельну змову

Середа, 21 лютого 2018, 14:32

Європейська комісія оштрафувала кілька компаній на загальну суму 546 мільйонів євро за участь у трьох різних картельних змовах у сфері морських перевезень автомобілів та постачання автозапчастин.

Про це йдеться у заяві на сайті Єврокомісії.

Єврокомісія встановила, що чилійський морський перевізник CSAV, японські перевізники "K" Line, MOL і NYK, а також норвезько-шведський перевізник WWL-EUKOR брали участь у картельній змові, яка стосувалася міжконтинентального морського перевезення автотранспорту, і наклала загальний штраф у розмірі 395 мільйонів євро.

Встановлено, що компанії координували ціни, розподіляли клієнтів та обмінювалися комерційно конфіденційною інформацією, такою як збори та надбавки, додані до цін для компенсації коливань курсу валют або цін на нафту.

У другому рішенні Єврокомісія встановила, що компанії Bosch (Німеччина), Denso та NGK (обидві з Японії) брали участь у змові щодо постачання свічок запалювання автовиробникам в Європейській економічній зоні, і наклала загальний штраф у розмірі 76 мільйонів євро.

У третьому рішенні Єврокомісія встановила дві картельні змови, що стосувалися поставок гальмівних систем. Перша стосувалася постачання гідравлічних гальмівних систем (HBS) і в неї входили компанії TRW (США, тепер ZF TRW, Німеччина), Bosch (Німеччина) та Continental (Німеччина). Другий картель стосувався постачання електронних гальмівних систем (EBS) і включав компанії Bosch та Continental. Комісія встановила загальний штраф у розмірі 75 мільйонів євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.