11 країн ЄС заявили про підтримку контролю експорту шпигунських програм

Середа, 21 лютого 2018, 15:28

Одинадцять країн ЄС повідомили про свою підтримку проектів правил, які встановлюватимуть експортні обмеження для компаній, що продають технології для спостереження.

Про це повідомляє Euractiv із посиланням на відповідні документи.

Група підтримує пропозицію Європейської комісії щодо впровадження експортного контролю за продукцією, яка може зашкодити правам людини.

З ініціативою про обмеження виступали Німеччина, її підтримують Хорватія, Чехія, Франція, Італія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія та Іспанія.

Дипломати з 11 країн підписали документ, що охоплює план Комісії щодо створення "ефективного контролю за наглядом у сфері кібернагляду в ЄС для захисту прав людини". Документ датований 29 січня.

Держави-члени обговорюють свою позицію щодо пропозиції Єврокомісії від 2016 року щодо перегляду правил експорту ЄС продукції подвійного призначення, яка стикається з додатковими торговельними обмеженнями, оскільки її можуть використовувати як у цивільних, так і військових цілях.

Комісія запропонувала зміни щодо обмежень експортного контролю після того як виявилося, що європейські компанії продавали програмне забезпечення урядам, які р використовували його для шпигунства за учасниками протестів, відомих як "Арабська весна".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.