У Ердогана попередили, що всі союзники курдських повстанців у Сирії є "мішенню" Туреччини

Середа, 21 лютого 2018, 18:42

У Туреччині заявили, що будуть вважати "законною мішенню" будь-яку групу, яка прийде на допомогу курдським повстанцям у районі Афрін на півночі Сирії.

Про це заявив прес-секретар турецького президента Ібрагім Калін, передає AFP.

Його погрози з'явилися на наступний день після того, як сирійські проурядові сили увійшли в регіон Афрін.

"Сьогодні, завтра вони можуть спробувати зробити це знову? Цілком можливо. Однак відповідні заходи були вжиті", - сказав Калін, після того, як Туреччина повідомила, що зробила "попереджувальні постріли" для сирійських проурядових сил в регіоні Афрін.

"Кожен крок на підтримку терористичної організації YPG ("Загони народної самооборони" - Ред.) буде означати (що будь-які сили, які знаходяться на стороні курдських бойовиків) знаходяться на одному рівні з терористичними організаціями. І для нас, це може зробити їх законними мішенями", - сказав він журналістам в Анкарі.

Нагадаємо, 20 лютого проурядові сирійські сили увійшли у підконтрольний курдам регіон Афрін.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що турецька армія розпочне облогу сирійського міста Афрін в найближчі дні і має намір витіснити звідти курдські "Загони народної самооборони" (YPG).

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині PKK.

Курдські бійці активно співпрацювали зі Сполученими Штатами Америки в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.