Польські виробники яєць занепокоєні конкуренцією з України

Четвер, 22 лютого 2018, 10:17

У Польщі виробники яєць занепокоєні конкуренцією з України після того як Єврокомісія  дозволила українській компанії Avangardco експортувати яйця до ЄС.

Про це повідомляє видання Bankier з посиланням на заяву польської Національної палати виробників м’яса птиці та кормів.

Українська група Avangardco отримала згоду Єврокомісії на поставки до ЄС курячих яєць класу А або ж таких, що призначені для безпосереднього споживання. Український виробник обіцяє, що перші партії яєць надійдуть на ринки ЄС вже у березні.

"Рішення Єврокомісії матиме дуже серйозні наслідки для польських виробників яєць, ми очікуємо на загострення експортної конкуренції і погіршення прибутковості експорту яєць з Польщі" - заявила головний спеціаліст Національної палати виробників м’яса птиці та кормів Катажина Гавронська.

Avangardco є лідером у виробництві яєць та сухих яєчних продуктів в Україні та одним з лідерів у Європі. Дозвіл Єврокомісії на експорт яєць до ЄС набуде чинності з 28 лютого 2018 року.

В минулому році інша українська компанія "Ясенсвіт" отримала дозвіл на ввезення яєць до ЄС.

Польська палата наголошує, що частка імпорту яєць та продуктів переробки з України до ЄС систематично зростає: на кінець 2014 року вона становила 4%, а в 2016 році — 50%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.