У сирійській Гуті загинули вже понад 300 осіб за п'ять днів бомбардувань

Четвер, 22 лютого 2018, 12:17

За п'ять днів бомбардувань вже понад 300 осіб загинули в районах східної Гути, що контролюються повстанцями у передмісті Дамаска.

Про це повідомляє Reuters.

За даними спостерігачів за дотриманням прав людини та гуманітарних організацій, внаслідок авіаударів російських та сирійських літаків, вже сотні осіб отримали поранення, також зруйновано лікарні й інші цивільні об'єкти. 

Східна Гута, 21 лютого (фото Reuters) 

Цивільні заявляють, що сирійські сили скидають "бочкові бомби" (бочки з вибухівкою та вражаючими елементами) на ринки та медичні центри.

Жителі Думи, найбільшого міста в цьому районі, повідомляють про стовпи чорного диму, що здіймаються над житловими кварталами після того, як літаки скинули бомби з великої висоти.

Дамаск і Москва заперечують бомбардування цивільних районів та звинувачують повстанців у тому, що ті використовують мирних жителів як живий щит.

Спецпосланник ООН Стеффан де Містура висловив сподівання, що Рада Безпеки ООН погодить резолюцію, що закликає до припинення вогню в східній Гуті, однак зазначив, що досягти цього буде не легко.

Повідомляється, що Росія, союзник президента Сирії Башара Аль-Асада із правом вето, заявила у середу, 21 лютого, що припинення вогню буде "тривалим і складним процесом".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: