Міністр оборони Британії назвав загрозу з боку РФ більшою, ніж від тероризму – ЗМІ

Четвер, 22 лютого 2018, 12:34

Загроза для Великої Британії від таких країн як Росія і Північна Корея більша, ніж від тероризму.

Про це заявив міністр оборони Британії Гевін Вільямсон під час виступу у парламенті, повідомляє The Times.

За його словами, Британія повинна переглянути свою концепцію оборони , для того, щоб мати змогу відповісти на виклики міждержавних конфліктів, чого не спостерігалося протягом кількох десятиліть. Зокрема, він виступив за збільшення фінансування і зміну структури збройних сил.

Вільямсон наголосив, що брак дій може зробити Британію "менш безпечною, ніж вона має бути".

"Ми хочемо підкреслити, що загрози з боку держав і швидкість, з якою вони розвиваються,  є топ-пріоритетом. Однак дещо позаду за ними йде загроза тероризму", - сказав міністр.

"Загроза з боку держав в останні роки різко зросла", - додав він, відходячи від оборонної стратегії 2015 року, де тероризм названий першим у переліку загроз.

За його словами, світ був заскочений зненацька різким зростанням сили Москви і Пекіна.

Він згадав про зростаючу агресивність Кремля, зокрема, збільшення активності російських субмарин у північній Атлантиці, збільшення присутності росіян у Середземномор’ї та їхню залученість у конфлікт в Сирії.

"Після цього слід поглянути на нові держави, які починають відігравати дедалі більшу роль у світі, такі як Китай. Також ви бачите виклики які ставить перед світом Північна Корея. Якщо не відповідати на них, наша країна стане менш безпечною, ніж має бути", - наголосив Вільямсон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.