Меркель закликала припинити "бійню" у сирійській Гуті, де вбито понад 300 осіб

фото
Четвер, 22 лютого 2018, 12:38

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликала покласти край "бійні" в східній Гуті після того, як стало відомо про свіжі авіаудари по анклаву повстанців, в результаті яких загинули ще 13 осіб.

Про це повідомляє The Telegraph.

Засуджуючи сирійський режим за атаки проти "власного народу", Меркель заявила: "вбивство дітей, знищення лікарень - все це є бійнею, яку треба засудити та якій треба протистояти з чітким "ні".

Коментарі німецької лідерки прозвучали за кілька годин до початку засідання Ради Безпеки ООН, яка, як очікується, проголосує за резолюцію, що закликає до 30-денного припинення вогню, щоб доставити гуманітарну допомогу та здійснити евакуацію поранених.

 Фото Reuters

Нагадаємо, за останні п'ять днів бомбардувань вже понад 300 осіб загинули в районах східної Гути, що контролюються повстанцями у передмісті Дамаска.

За даними спостерігачів за дотриманням прав людини та гуманітарних організацій, внаслідок авіаударів російських та сирійських літаків, вже сотні осіб отримали поранення, також зруйновано лікарні й інші цивільні об'єкти. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.