Шведська розвідка попередила про можливе іноземне втручання у майбутні вибори

Четвер, 22 лютого 2018, 17:34

Спецслужба Швеції попередила, що "зовнішні сили" можуть спробувати втрутитися в майбутні загальні вибори у скандинавській країні.

Про це повідомляє AFP.

"Не можна виключати того, що деякі іноземні держави скористаються шведською виборчою кампанією, щоб посилити конфлікти у шведському суспільстві та спробувати послабити демократичну систему", - сказав глава Шведської Служби безпеки (Sapo) Андерс Торнберг.

"Російське шпигунство становить найбільшу загрозу безпеці" Швеції, яка не є членом НАТО, - застерегли у спецслужбі, зазначивши, що третина російських дипломатів у країні є шпигунами.

Тим не менш, Шведська Служба безпеки, яка відповідальна за вирішення проблем шпигунства і тероризму, заявила у своєму щорічному звіті, що на "надійну та децентралізовану" шведську виборчу систему важко вплинути.

Як відомо, прем'єр-міністр країни Стефан Левен заявив у січні на конференції з безпеки про створення нового органу для захисту громадян від "зовнішнього впливу" на загальних виборах 9 вересня.

Він також заявив, що Росія може спробувати вплинути на вибори у Швеції через інформаційні ресурси, тому уряд включив кібератаки у список з восьми головних загроз для безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.