Глава МЗС Британії: доля Криму має значення для всіх нас

П'ятниця, 23 лютого 2018, 09:42

Жодна країна не має права силою змінювати кордонів, як Росія зробила це з Кримом, тому що від цього залежить безпека кожної нації.

Про це йдеться у статті міністра закордонних справ Великої Британії Бориса Джонсона до річниці захоплення Криму, опублікованій на сайті "Європейської правди".

За його словами, надзвичайно важливо, щоб держави дотримувалися ключового принципу – не набували територію силовим шляхом.

"Від того, чи буде світ дотримуватися цього принципу, залежить безпека кожної нації. Саме тому доля Криму має значення для всіх нас", - наголосив британський міністр.

На переконання Джонсона, після незаконної анексії Криму усі держави мають зов’язання зважено та рішуче виступити проти Росії.

"Це означає – підтримувати санкції, запроваджені проти РФ через анексію Криму, до тих пір, доки регіон залишатиметься під контролем Кремля, а також зберігати подальші, сильніші санкції – доки не виконуються Мінські домовленості", - підкреслив міністр.

Ці кроки мають продемонструвати, що жодна країна, незалежно від її розміру, "не може розчленити свого сусіда та порушити міжнародне право без наслідків для себе", пояснив Джонсон.

Всю статтю міністра закордонних справ Великої Британії читайте за посиланням: "Ми знаємо, як Росія вкрала Крим, і знаємо, як діяти далі: стаття глави МЗС Британії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.