Трамп готується ввести масштабні санкції проти КНДР - ЗМІ

П'ятниця, 23 лютого 2018, 12:20

США готуються оголосити свої найбільші санкції проти Північної Кореї, щоб додатково посилити тиск на Пхеньян через ядерні та ракетні програми, в той час як Південна Корея готується до нових переговорів із представниками КНДР.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело, знайоме із ситуацією.

Високопоставлений американський чиновник, який говорив на умовах анонімності, назвав нові санкції "найбільшим пакетом нових санкцій проти режиму Північної Кореї", не вдаючись у подробиці.

Повідомляється, що нові санкції США будуть оголошені в той час як дочка президента США Дональда Трампа, Іванка, перебуває з візитом у Південній Кореї, де відвідає обід за участі президента країни Мун Чже Іна та візьме участь у церемонії закриття Олімпійських ігор.

Агентство зазначає, що посилення санкцій може поставити під загрозу останню розрядку у відносинах між двома Кореями, на тлі їхньої підготовки для створення належних умов для проведення зустрічі на вищому рівні між лідером КНДР Кім Чен Ином та президентом Південної Кореї Мун Чже Іном.

Нагадаємо, віце-президент США Майк Пенс мав зустрітися з високопосадовцями Північної Кореї, в тому числі з сестрою лідер КНДР, однак північнокорейська сторона в останній момент скасувала зустріч.

Запланована зустріч могла би стати першими переговорами високого рівня між адміністрацією Трампа та керівництва КНДР на тлі загострення протистояння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.