Климпуш-Цинцадзе розповіла, як Київ повертатиме кошти ЄС через закриття прикордонних проектів

П'ятниця, 23 лютого 2018, 13:20

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що Україні не доведеться повертати ЄС неефективно використані кошти, видані на облаштування КПП на кордоні, але з майбутніх проектів можна буде відняти цю суму.

Про це вона заявила журналістам у п'ятницю в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ні, ми не повинні повертати (кошти. - Ред.). На жаль, є інші механізми, яким чином Європейський Союз може недодати коштів для України в майбутніх програмах. Підозрюю, що саме таким чином і будуть розгортатися події навколо цих коштів, які не були ефективно використані Україною", - сказала вона, відповідаючи на запитання, чи повинна буде Україна повернути ці гроші Євросоюзу.

Нагадаємо, агентство Reuters повідомило, що Європейський Союз закриває проект модернізації прикордонних контрольно-пропускних пунктів з Україною.

Згодом міністр фінансів України Олександр Данилюк підтвердив інформацію про припинення фінансування Євросоюзом інфраструктурних проектів на кордоні з Україною.

22 лютого Євросоюз офіційно повідомив, що припиняє фінансування проектів з розбудови більше ніж 10 КПП на західному кордоні України, причому частину коштів Україна буде вимушена повернути.

За попередніми даними, Київ витратив близько 2 млн євро. Відповідно, Україна має відшкодувати ЄС близько 8 млн євро. Таким чином, сумарна вартість фондів, які були запропоновані Україні, але не використані нею, становить близько 27 млн євро.

Напередодні прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що домовлятиметься з Євросоюзом про відкриття нових проектів з фінансування прикордонної інфраструктури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.