Угорщина хоче від ЄС півмільярда євро відшкодувань за захист кордонів - Орбан

П'ятниця, 23 лютого 2018, 16:00

Угорщина хоче отримати від Євросоюзу принаймні півмільярда євро відшкодувань за витрачені кошти на охорону кордону.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Віктор Орбан у відеозверненні, розміщеному на його сторінці у Facebook  напередодні саміту європейських лідерів у Брюсселі.

Орбан повідомив, що під час саміту він підніме питання відшкодувань за витрачені кошти на охорону кордону: "Настав час розпочати суттєві переговори. Ми витратили більш як 1 мільярд євро на захист кордонів. Ми не тільки захищаємо себе, але і Європу також. Принаймні, половина цієї суми повинна бути відшкодована. Саме це питання я також маю підняти сьогодні".

Окрім того, він зазначив, що Угорщина має намір запропонувати лідерам країн ЄС так звану процедуру червоної картки для посилення суверенітету національних парламентів, що дасть національним парламентам право зупинити дискусії в Європі, які сприймаються як порушення національних інтересів.

Нагадаємо, у серпні 2017 року Угорщина заявила, що попросить Євросоюз профінансувати половину вартості заходів, спрямованих на захист південних кордонів країни від мігрантів. Йдеться про понад 400 мільйонів євро.

У Єврокомісії заявили, що готові швидко розглянути запит Угорщини щодо захисту кордонів від мігрантів, проте нагадали, що не фінансують будівництво парканів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.