Естонія святкує 100 років державності

Субота, 24 лютого 2018, 10:57

У суботу, 24 лютого, Естонія відзначає 100 років своєї державності.

Як повідомляє портал ERR, святкування почалося з самого ранку.

Зокрема, о 7.18, коли в Естонії сходить сонце, урочисті заходи пройшли у місті Нарва.

"Схід сонця звідси, з Нарви, відправиться спершу в Раквере і Тарту, потім в Таллінн і Курессааре, Пярну і Валга. Уявіть собі довгу синьо-чорно-білу смугу в небі, яку змінює ранок 100-річного ювілею Естонії і осяває всю країну сонячним світлом" - сказав глава МС Естонії Андрес Анвельт.

Зі сходом сонця у містах Естонії відбулося урочисте підняття державних прапорів.

У Таллінні з нагоди ювілею пройде військовий парад за участі 1100 військовослужбовців і майже 100 одиниць військової техніки. У параді також візьмуть участь військові з Фінляндії, Франції, Грузії, Італії, латвії, Литви, Польщі, Швеції, України, США, а також данські і британські військові з батальйонної групи НАТО, розташованої в Естонії.

Парад прийматиме президент Естонії Керсті Кальюлайд та головнокомандувач Сил оборони естонії Ріхо Террас.

 У разі сприятливої ​​погоди пролетять вертольоти і літаки ВПС і прикордонної охорони Естонії, а також два вертольоти США UH-60 Black Hawk, три винищувача Eurofighter ВПС Італії і два винищувачі ВПС Данії F-16, що входять до місії НАТО з патрулювання повітряного простору країн Балтії. Завершить проліт авіації ескадрилья з восьми винищувачів ВПС США F-16.

Підготовлена ​​Комітетом порятунку Естонії Декларація незалежності Естонії або Маніфест до всіх народів Естонії була надрукована і поширена в Ревелі (Таллінні) 24 лютого 1918 року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.