Лінія Трампа щодо України не виправдала очікувань Росії – Чалий

Субота, 24 лютого 2018, 11:43

Політика Сполучених Штатів щодо санкцій проти Росії, а також підтримки суверенітету й територіальної цілісності України лише посилилась за нинішньої адміністрації Білого дому.

Таке переконання висловив посол України в США Валерій Чалий, повідомляє Укрінформ.

"Перш за все, ми маємо чітку й абсолютно спільну позицію і Білого дому, і міністерств та відомств, і Конгресу щодо продовження політики санкцій проти Росії, яка була розпочата за попередньої адміністрації. Лінія президента Трампа й Білого дому не стала більш м'якою, якщо в Росії цього й очікували", - зауважив дипломат.

Посол також підкреслив, що офіційний Вашингтон, у тому числі безпосередньо президент Дональд Трамп, неодноразово заявляв про підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

"Я вже не кажу про постійні заяви Держдепартаменту із закликами до Росії припинити підтримку тих, хто вбиває людей і продовжує розпалювати конфлікт в Україні", - зазначив Чалий.

Він наголосив, що нині присутність росіян на Донбасі – це вже фіксований факт, і ніхто не каже, що їх там немає, "тобто всі вже знають роль Росії в цьому конфлікті". І в цьому Україна має чітку підтримку Сполучених Штатів.

Крім того, Чалий зауважив, що для примушення Росії виконувати "абсолютно зрозумілі речі відповідно до міжнародного права" працює ціла низка механізмів у взаємодії України зі США та іншими країнами Заходу.

Серед таких засобів він назвав підвищення боєздатності ЗС України, а також санкції і допомога в реформах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.