Туреччина не видасть Чехії двох затриманих в обмін на лідера сирійських курдів

Вівторок, 27 лютого 2018, 11:43

Туреччина не обговорює з Чехією можливість обміну двох чехів на затриманого у Празі лідера сирійських курдів Саліха Мусліма.

Про це у вівторок повідомив міністр юстиції Туреччини Абдулхамід Гюль, інформує Daily Sabah.

Гюль заперечив, що Туреччина та Чехія ведуть переговори про можливий обмін двох чехів, затриманих за підозрою у зв'язках з терористами "Робітничої партії Курдистану", на колишнього лідера курдської "Партії демократичної єдності" (PYD) Саліха Мусліма, затриманого в суботу у Празі.

Анкара очікує, що у вівторок чеський суд ухвалить рішення про тимчасове утримання під вартою Мусліма на період від 16 до 40 днів. Протягом цього часу Анкара зможе передати запит про екстрадицію.

Якщо чеський суд ухвалить інше рішення, Туреччина вважатиме, що Чехія надала захист злочинцю.

Як повідомлялося, за запитом Туреччини у Празі заарештували лідера сирійських курдів Салеха Мусліма.

Салех Муслім був співголовою курдської "Партії демократичної єдності" (PYD), яка є головною політичною силою коаліції, що управляє Сирійським Курдистаном – автономним регіоном на півночі Сирії.

Анкара розглядає "Партію демократичної єдності" та створені нею "Загони народної оборони" (YPG) сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині "Робітничої партії Курдистану" (PKK). Остання роками бореться на території Туреччини за автономію та вважається Анкарою терористичною групою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.