КНДР заробила $200 млн на постачанні вугілля та зброї попри санкції ООН

Субота, 3 лютого 2018, 11:12

Північна Корея попри санкції ООН заробила майже $200 млн у 2017 році, постачаючи вугілля, а також зброю у Сирію та М'янму.

Про це йдеться у даних конфіденційної доповіді незалежних спостерігачів Організації Об'єднаних Націй, повідомляє Reuters.

У доповіді до комітету з питань санкцій Ради Безпеки ООН йдеться, що Північна Корея постачала вугілля в порти Росії, Китаю, Південної Кореї, Малайзії та В'єтнаму, в основному, використовуючи підроблені документи.

"КНДР (Північна Корея) вже порушує останні резолюції, використовуючи глобальні мережі з постачання нафти, спільників серед іноземців, офшорні компанії та міжнародну банківську систему", - йдеться у 213-сторінковій доповіді ООН.

Спостерігачі заявили, що вони досліджували поточну співпрацю щодо розробки балістичних ракет між Сирією і М'янмою.

Повідомляється, що у період між 2012 і 2017 роками було здійснено 40 поставок КНДР у Сирійський науково-дослідний центр, що займається програмами з розробки хімічної зброї.

Розслідування показало докази порушення ембарго на постачання зброї, в тому числі шляхом передачі матеріалів для програм з розробки балістичних ракет та хімічної зброї.

Як відомо, 22 грудня  Рада Безпеки ООН одностайно ухвалила нові санкції проти Північної Кореї у відповідь на нещодавній запуск міжконтинентальної балістичної ракети, намагаючись обмежити доступ країни до перероблених нафтопродуктів та сирої нафти, а також блокувати заробітки від працівників за кордоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.