Найбільші втрати Туреччини з початку операції в Сирії: загинули 7 військових

Неділя, 4 лютого 2018, 12:51

Сім турецьких військових загинули за день у північній Сирії. Це найбільші втрати турецької армії з часу початку операції "Оливкова гілка".

Про це повідомляє ВВС.

П’ять військовослужбовців загинули під час атаки на турецький танк поблизу міста Шейх-Харуц, на північний схід від міста Афрін.

Ще двоє солдатів були вбиті перед цим: один в Афріні, а інший - на турецькій стороні кордону під час атаки, в якій Туреччина звинувачує бійців курдських "Загонів народної самооборони" (YPG).

Загалом з моменту початку операції в Сирії Туреччина втратила 14 військових.

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині "робочої партії Курдистану (PKK). Втім, курдські бійці активно співпрацювали із США в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" у Сирії.

Як відомо, турецькі сухопутні війська 21 січня увійшли на територію Сирії і просуваються в напрямку міста Афрін за підтримки підрозділів "Вільної сирійської армії".

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв розширити наступ своїх військ в Сирії проти курдських підрозділів, незважаючи на заклики до стримування від західних союзників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.