Фінляндія купить у США ракети для кораблів на $730 млн

Вівторок, 6 лютого 2018, 14:01

Державний департамент США схвалив рішення про продаж Фінляндії озброєння на загальну суму $730 мільйонів.

Про це повідомляється на сайті агентства Міноборони США з оборонної співпраці та безпеки (Defense Security Cooperation Agency).

Перший етап угоди передбачає продаж 68 ракет Evolved Seasparrow (ESSM) та однієї інерційної ракетної установки ESSM, а також відповідні запчастини, вартість яких оцінюється у $112,7 млн. Ця зброя призначена для корветів проекту Squadron 2020, які будує Фінляндія.

Другий етап із оціночною вартістю $622 мільйони передбачає продає продаж понад сотні ракет кількох видів р для фінських кораблів класу "Hamina", корветів "Multirole" та берегових батарей.

"Ракети забезпечать розширені можливості для ефективного захисту критичних морських шляхів. Пропонована реалізація ракет та підтримка збільшить потенціал морського партнерства фінського флоту та збільшить можливості регіональної безпеки", - йдеться у повідомленні DSCA.

Держдепартамент вже видав дозвіл на поставку ракет і офіційно повідомив про це Конгрес, у якого тепер є 30 днів на вивчення цього контракту і його можливе блокування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.