Клімкін про польський закон: історична правда не має національних меж

Середа, 7 лютого 2018, 10:58

Міністр закордонних справ України прокоментував підписання президентом Польщі Анджеєм Дудою скандального закону про Інститут національної пам’яті.

Коментарі розміщені у його Twitter-акаунті.

"Історична правда не має національних меж і не встановлюється законами. Вона або є, або її треба шукати. І в тому, і в іншому випадку законодавчі акти не допоможуть", - написав Клімкін.

"Я завжди говоритиму правду. Шанувати тих, хто на це заслужив. Засуджувати тих, хто себе зганьбив. Байдуже - своїх чи чужих. Байдуже-у Варшаві, Києві чи іншому місці", - додав він.

Нагадаємо, 6 лютого президент Польщі Анджей Дуда підписав скандальні поправки в закон про Інститут національної пам'яті Польщі, який серед іншого передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів. Водночас він направив закон до Конституційного суду на перевірку. 

Закон серед іншого передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів, а також штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту.

Україна раніше закликала польського президента не підписувати ухвалені парламентом зміни.

Ізраїль виступив категорично проти схвалення Сенатом Польщі законопроекту про Інститут національної пам’яті.

Більше про конфлікт читайте на сайті ЄвроПравди: "За що хочуть карати українців: деталі та наслідки скандального польського закону".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.