Посол розповів про "виховну роботу" для німецьких депутатів через поїздку в Крим

Середа, 7 лютого 2018, 12:12

Посол України у Німеччині Андрій Мельник провів півторагодинну розмову з керівництвом фракції "Альтернатива для Німеччини" у земельному парламенті Північного Рейну-Вестфалії у зв’язку з візитом кількох її членів до окупованого Росією Криму.

Про це посол повідомив у своєму Twitter.

"Довелося виконати малоприємну, але корисну місію - вставити мізки керівництву фракції AfD у Парламенті Нижнього Рейну-Вестфалії через злочинний вояж до Криму їх авантюрних колег: здається, наш холодний душ подіяв. Партія публічно відмежувалася від цього", - написав посол.

У коментарі "Укрінформу" дипломат розповів, що розмова тривала майже півтори години. "Спочатку вони не хотіли, їм була неприємна ця тема, але потім усвідомили, що нікуди не сховатися", - повідомив Мельник.

Посол розповів,  що члени фракції дистанціювалися від своїх однопартійців і підтвердили, що мандату на візит до Криму у них не було. Щоправда, коли можливість такої поїздки обговорювалася, було прийнято рішення не підтримувати її, але й не заважати.

Президент земельного парламенту Андре Купер (ХДС) також знав про майбутню поїздку, але запевнив Мельника під час зустрічі, що застерігав чотирьох депутатів від фракції "Альтернатива для Німеччини" від візиту.

За словами Мельника, в Дюссельдорфі члени фракції заявили про готовність побувати з візитом в Україні та на місці з'ясувати для себе багато питань, "щоб не бути односторонніми в оцінці ситуації".

Нагадаємо, дев'ять німецьких депутатів з трьох регіональних парламентів Німеччини увечері 3 лютого приїхали в окупований Крим.

До складу делегації, яка пробуде в Криму до 9 лютого, увійшли депутати від партії "Альтернатива для Німеччини" з трьох регіональних парламентів країни: Берлін, Бранденбург і Північний Рейн-Вестфалія.

Німецькі депутати прилетіли до Криму з території Росії, порушивши таким чином українське законодавство.

Німецький уряд розкритикував місцевих політиків з ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини", які приїхали в окупований Росією Крим.

Прокуратура відкрила провадження через візит німецьких депутатів до Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: