РосЗМІ назвали прізвища мільярдерів-втікачів, які хочуть повернутися з Британії додому

Середа, 7 лютого 2018, 13:24

У переданий президенту Росії Володимиру Путіну список російських мільярдерів-втікачів, які хочуть повернутися з Британії додому, входять 16 осіб.

Російське агентство ТАСС повідомило, що має у своєму розпорядженні список із прізвищами мільярдерів.

Про передачу списку Володимиру Путіну у суботу повідомив уповноважений при президентові РФ з питань захисту прав підприємців Борис Тітов. Мова йде про російських багатіїв, які переховуються від російського правосуддя у Британії, але хочуть повернутися на батьківщину.

Варто наголосити, нещодавно у Британії набрав чинності новий закон про "Ордери на статки нез’ясованого походження", що дозволить заморожувати підозрілі активи.

У список, підготовлений Тітовим, увійшли Олексій Шматко - бізнесмен з Пензи, в 2012 році був оголошений в міжнародний розшук за звинуваченням у шахрайстві в складі організованої групи в особливо великому розмірі;

Азамат Кільгушев - був директором ТОВ "Урало-Поволжська будівельна компанія";

Сергій Капчук - колишній депутат палати представників Законодавчих зборів Свердловської області, проти якого було порушено кримінальну справу про шахрайство з придбанням квартири в Москві за 2 млрд рублів;

Георгій Трефілов - засновник і екс-співвласник збанкрутілого холдингу "Марта";

Олексій Бажанов - екс-заступник міністра сільського господарства;

Василь Дякун - екс-заступник директора Донецького "Центру підтримки будівельного комплексу Першої гільдії будівельників".

У список також входять Костянтин Дюльгер, засновник роздрібної мережі з продажу товарів народного споживання в Нижньовартовську, проти якого в 2010 році розпочато кримінальне розслідування за фактом шахрайства, і ростовський підприємець Андрій Каковкін.

Крім того, до списку належить колишнє керівництво компанії "Квартстрой" з Нижнього Новгорода: Олександр Деліс, Павло Власюк та Олександр Байгушев, які, як випливає з інформації місцевих ЗМІ, були оголошені в розшук в рамках кримінальних справ за фактом незаконного залучення коштів пайовиків.

Також до списку увійшли російські бізнесмени Євген Рижов, Віктор Ламаш, Леонід Кураєв, Євген Петров та Володимир Зюзін.

Раніше повідомлялося, що у зустрічі російських мільярдерів та Тітова в Лондоні на обговоренні списку брав участь колишній власник "Евросети" Євген Чичваркін.

За словами Тітова, судові справи цих бізнесменів можна переглянути. Раніше він заявляв, що буде клопотати про виключення зі списків Інтерполу тих підприємців, чия провина не здається йому доведеною.

Нагадаємо, українським та російським олігархам у Британії тепер доведеться пояснювати свої статки. В рамках прийняття суворих заходів у боротьбі з організованою злочинністю, британські чиновники тепер можуть заморозити підозрілі активи на суму понад £50,000 (понад 56 тисяч євро).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.