КНДР провела військовий парад за день до Олімпіади

Четвер, 8 лютого 2018, 09:34

Північна Корея влаштувала військовий парад в Пхеньяні, щоб продемонструвати свою силу, всього за день до відкриття Зимових Олімпійських ігор.

Про це повідомляє AFP.

Про те, що відбувся парад, поки що повідомили лише джерела в уряді Південної Кореї.

"Ми дізналися, що в Північній Кореї влаштували військовий парад на площі Кім Ір Сена в Пхеньяні", - сказало урядове джерело.

Офіційного повідомлення КНДР про парад не було. На відміну від минулого квітневого параду 2017 року державні телеканали КНДР не показували його в прямому ефірі.

Повідомляється, що розміщені в інтернеті кадри показують, як у четвер в Пхеньян вантажівки та солдати на вантажівках виїжджають з центру міста після участі в параді.

На північнокорейських парадах зазвичай є тисячі військових, сотні броньованих машин, і як кульмінація - проводиться демонстрація ракет на площі Кім Ір Сена.

 Фото параду КНДР, проведеного у квітні (фото з сайту CNN)
 Фото параду КНДР, проведеного у квітні (фото з сайту CNN)

За даними агентства Південної Кореї Yonhap News Agency, участь у параді взяли близько 13 000 військових. Приблизно 50 000 глядачів спостерігали за подією, яка почалося вранці.

Як відомо, Північна Корея відправила музикантів, сотні вболівальниць та сестру вождя Кім Чен Ина у Південну Корею, де пройде Олімпіада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.