Туреччина має скасувати надзвичайний стан і звільнити активістів – Європарламент

Четвер, 8 лютого 2018, 14:11

Депутати Європейського парламенту засудили нещодавні арешти в Туреччині людей, які критикували військову операцію в Сирії.

Відповідну резолюцію схвалили у четвер.

"Європейські депутати засуджують нещодавні арешти журналістів, активістів, лікарів та простих громадян, які висловили своє заперечення проти військового втручання Туреччини в анклав Афрін в Сирії", - йдеться у резолюції.

Євродепутати також серйозно стурбовані гуманітарними наслідками турецької операції і закликають не продовжувати військову операцію.

У резолюції також міститься заклик до Туреччини скасувати надзвичайний стан, оголошений після спроби державного перевороту 16 липня 2016 року. В даний час, на думку євродепутатів, надзвичайний стан використовується для подальшого придушення законної та мирної опозиції.

З моменту його введення більше 160 засобів масової інформації були закриті, і громадянське суспільство Туреччини стикається з масовими репресіями.

Євродепутати закликали Анкару звільнити всіх активістів, в тому числі главу турецької філії Amnesty International Танера Кіліча.

"Кошти, призначені для Туреччини в рамках Інструменту допомоги для вступу до ЄС (IPA II), повинні бути надані за умови поліпшення ситуації у сфері дотримання прав людини, демократії та верховенства права", - підкреслили євродепутати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.