Україна розробляє систему "електронний консул" для країн міграційного ризику

Четвер, 8 лютого 2018, 15:49

Міністерство закордонних справ України працює над спрощенням механізму подачі документів для громадян з країн міграційного ризику.

Про це заявив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев в інтерв’ю "Європейській правді".

На сьогодні громадяни країн, де немає посольства України, змушені мінімум двічі летіти в іншу країну до нашого консульства, щоби здати і забрати документи.

"Ми зараз розробляємо систему "електронний консул". Людина зможе подавати всі документи в електронному вигляді і лише потім – прибути на співбесіду, яка є обов’язковою для країн міграційного ризику. Також ми постійно моніторимо консульські округи, тобто куди громадянину тієї чи іншої країни зручніше подаватися на візу", - сказав Погорельцев.

Нагадаємо, Україна найближчим часом запровадить електронну візу для всіх країн, які не входять до списку держав міграційного ризику.

Детальніше читайте в інтерв'ю на сайті ЄвроПравди: "ДРУГ за кордоном, новий безвіз і "покарання" британців: інтерв'ю з директором консульської служби МЗС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.