Глава МЗС Німеччини розкритикував свого наступника Шульца

П'ятниця, 9 лютого 2018, 11:46

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель критично висловився на адресу керівництва Соціал-демократичної партії і її лідера Мартіна Шульца, який невдовзі займе посаду глави МЗС.

Габріель висловив свою думку в інтерв'ю медіагрупі Funke, повідомляє Deutshe Welle.

Габріель, який вісім років керував СДПН, поскаржився на відсутність вдячності нового керівництва партії і, зокрема, Шульца, за роботу в якості міністра закордонних справ.

"Мені подобалося виконувати роль міністра закордонних справ. І в очах громадськості я чітко виконав свої обов'язки, На жаль, зрозуміло, що увага громадськості до моєї роботи не означала абсолютно нічого для нового керівництва СДПН", - сказав Габріель.

 Габріель визнав, що керівництво партії має повне право заміщати міністрів, але йому не сподобалося, як це було зроблено.

"Єдине, що залишилося, дійсно, - це задоволення від того, наскільки неуважними ми стали між собою у наших стосунках і як мало сьогодні важать чиїсь слова", - сказав він.

Габріель не уточнив, про які обіцянки йдеться, але німецькі ЗМІ писали, що Шульц нібито запевнив Габріеля, що той нібито збереже свою посаду міністра закордонних справ у новому уряді.

Проте в середу Шульц заявив, що хоче працювати на посаді глав МЗС, хоча після вересневих виборів він заявляв, що не входити до складу уряду на чолі з канцлером Ангелою Меркель.

Нагадаємо, 7 лютого Консервативний блок Ангели Меркель та Соціал-демократична партія Німеччини досягли угоди щодо формування нового коаліційного уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.