У Німеччині біженцю дали довічне за вбивство наверненої у християнство

П'ятниця, 9 лютого 2018, 13:45

У Німеччині суд засудив до довічного ув’язнення 30-річного афганського біженця, який убив афганку, що прийняла християнство.

Таке рішення у п’ятницю ухвалив суд південнонімецького міста Траунштайн, повідомляє Deutsche Welle.

При винесенні суворого вироку суд прийняв аргумент звинувачення, що вбивство було скоєне з релігійних мотивів. Водночас чоловіка можуть звільнити згідно з законом після 15 років ув’язнення, хоча це рідко відбувається на практиці.

Убивство сталося у квітні минулого року в баварському місті Прін. Афганець, якому в Німеччині відмовили у статусі біженця, смертельно поранив 38-річну жінку, теж біженку з Афганістану, біля місцевого супермаркету. Вбивство відбулося на очах у її маленьких синів – 5 і 11 років.

Жінка навернулася у християнство ще в Афганістані. Вона жила в Німеччині з 2011 року та була учасницею християнської протестантської спільноти. Засуджений був знайомий з нею лише побіжно.

У своєму зверненні до суду чоловік вибачився перед рідними загиблої. Обвинувачений був неписьменним та проходив психіатричне лікування перед убивством. Він повідомив, що жінка закликала його прийняти християнство, що для нього як для мусульманина було неприйнятним. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.