МЗС Франції запустив російськомовну версію свого сайту і акаунту у Twitter

П'ятниця, 9 лютого 2018, 19:04

Міністерство Європи і закордонних справ Франції в п'ятницю оголосило про початок роботи російськомовних сайту і сторінки в мережі мікроблогів Twitter.

"Перед вами нова версія веб-сайту французької дипломатії під назвою France Diplomatie, тобто "Дипломатія Франції" російською мовою. Цей сайт призначений для вас, а ви - це без малого 300 мільйонів користувачів, все ті, хто висловлює свої думки на цій мові, яку ми так цінуємо у Франції" - йдеться у вітальному слові глави МЗС Франції Жан-Іва Ле Дріана з нагоди запуску російськомовної версії сайту.

Російськомовна версія сайту МЗС Франції стала вже сьомою іншомовною, після арабської, німецької англійської, іспанської, японської та китайської версій.

Акаунт МЗС Франції у Twitter "заговорив" російською після появи англійської, іспанської, арабської та німецької версій.

Створення російськомовної версії сайтів можна розцінювати у контексті зусиль ЄС з протидії російській пропаганді і дезінформації.

Нагадаємо, під час президентської кампанії нинішній президент Франції Еммануель Макрон назвав російські ЗМІ органами пропаганди, їм було відмовлено в акредитації у його виборчому штабі.

"Russia Today та Sputnik не поводились як органи преси, вони поводились як органи впливу та пропаганди, і навіть брехливої пропаганди. Я відчув, що вони не повинні мати доступ до моєї штаб-квартири", - заявляв Макрон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.