ЄС отримав від країн Східного партнерства інвестиційних заявок на 1 млрд євро

Четвер, 1 березня 2018, 15:55

Єврокомісія отримала 30 інвестиційних заявок від країн-сусідів на загальну суму 2,6 млрд євро.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це на 14-й інвестиційній конференції, організованій інвесткомпанією Dragon Capital, розповів співробітник головного директорату Єврокомісії з переговорів щодо європейської політики сусідства та розширення Фульвіо Капурсо.

Він розповів про реалізацію Зовнішнього інвестиційного плану ЄС, в рамках якого на 2018 рік виділено 1,5 млрд євро на підтримку інвестиційних проектів.

"До 31 березня ми приймаємо попередні заяви. Наразі ми отримали 30 заявок на загальну суму 2,6 млрд, що дещо більше від наших можливостей. Із них країни Східного партнерства подали заявок на 1 млрд євро. Зазначу, що серед них є й заявки з України",- розповів він.

Разом із тим заступниця голови директорату Єврокомісії з переговорів щодо європейської політики сусідства та розширення Катерина Матернова уточнює: ЄС наразі має "дуже багато" двосторонніх проектів підтримки України, а тому механізм ЗІП "часто просто немає сенсу використовувати".

Інструмент ЗІП передбачає співфінансування ЄС приватних інвестиційних проектів у країнах-сусідах. "Ми готові вкладати 30% або 50%, щоб дати впевненості приватним інвесторам. Але ніколи не 100%, щоб не спотворювати ринок", - пояснює Фульвіо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.