Кандидат на посаду глави уряду Каталонії просить відпустити його на голосування

Понеділок, 12 березня 2018, 14:04

Адвокати кандидата на посаду глави уряду Каталонії Жорді Санчеса подали нове клопотання до Верховного суду Іспанії, в якому просять дозволити йому бути присутнім на засіданні регіонального парламенту.

Про це повідомляє La Vanguardia.

Санчес з жовтня минулого року перебуває під арештом у Мадриді. Минулого тижня Верховний суд відмовився звільнити його, щоб Санчес зміг бути присутнім на голосуванні у парламенту за його кандидатуру.

У поданому в понеділок клопотанні адвокати просять відпустити Санчеса лише на парламентську сесію, а не про повне звільнення.

Адвокати Санчеса стверджують, що йому слід дозволити відвідати парламент для інаугурації, оскільки в іншому випадку суд порушить Конституцію та статут парламенту і "сильно" обмежуватиме демократію та каталонську автономію.

Захист просить суд розглянути запит якнайшвидше, враховуючи, що спікер парламенту "не може нескінченно чекати на рішення".

Нагадаємо, спікер парламенту Каталонії заявив, що голосування за нового главу уряду відкладається на невизначений термін.

Раніше в іспанському уряді заявляли, що Санчес не може очолити регіон, оскільки перебуває у під арештом, а каталонський уряд у вигнанні не матиме юридичних повноважень.

Як відомо, екс-глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон відмовився від намірів вдруге обійняти цю посаду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: