Меркель все ще сподівається на переговори зі США щодо мита на сталь і алюміній

Понеділок, 12 березня 2018, 14:58

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що Європа повинна бути готова відреагувати на одностороннє введення торговельних тарифів Сполученими Штатами, але спочатку вона сподівається на переговори з цього питання.

Про це повідомляє Reuters.

"Якщо не вдасться уникнути цих односторонніх дій, то ми повинні думати про те, як ми можемо еквівалентно відреагувати, але я в першу чергу зосереджуюся на переговорах і для них (переговорів. - Ред.) буде багато можливостей", - сказала Меркель на прес-конференції 12 березня.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп запровадив 8 березня штрафні мита на ввезення алюмінію і сталі: 10 і 25 відсотків відповідно. Вони набудуть чинності через 15 днів. Мита не стосуються сусідів США - Канади та Мексики.

Трамп заявив, що вважає торговельні обмеження Євросоюзу на продукцію з США "дуже несправедливими". Він також розкритикував дії Німеччини в торгових і оборонних питаннях.

Президент США додав, що готовий до переговорів, якщо Європа "проявить відповідне прагнення".

Єврокомісар з питань торгівлі заявила, що ЄС повинен бути звільнений від запроваджених США штрафних мит на сталь і алюміній.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.