У парламенті Британії знайшли підозрілий пакет, госпіталізували двох осіб

Понеділок, 12 березня 2018, 17:19

У парламенті Великої Британії знайшли підозрілий пакет. Поліція перевіряє вміст пакету, а двох людей доставили до лікарні в якості запобіжного заходу.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву поліції.

"Спеціалісти присутні на місці і перевіряють вміст пакету. Була викликана служба швидкої допомоги, і дві людини, чоловік і жінка, були доставили до лікарні в якості запобіжного заходу", - повідомили в поліції.

Поліція уточнила, що вони розслідують повідомлення про підозрілий пакет у будівлях Норман Шоу, де розміщуються офіси багатьох депутатів.

"Нам відомо про потенційну ситуацію, пов'язану із підозрілою речовиною, яку розслідує поліція. Евакуації не було, але територія, де знайшли пакет, була закрита", - повідомила в заяві прес-секретар парламенту.

Пізніше речник парламенту повідомив, що виявлена речовина не становить небезпеки.

Минулого місяця поліція розслідувала інцидент із білим порошком, надісланим до одного з офісів у парламенті, який пізніше виявився нешкідливим.

Зазначимо, що сьогодні у парламенті повинна виступити прем’єр-міністр Тереза Мей, яка представить депутатам оновлену інформацію щодо розслідування отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Виступ Мей запланований на 16:30 за місцевим часом (18:30 за Києвом).

Раніше британські ЗМІ повідомили, що Тереза Мей близька до того, щоб офіційно звинуватити Росію у спробі вбивства Скрипаля та його доньки.

Як відомо, отруєні росіяни були знайдені непритомними в центрі міста в неділю, 4 березня. Слідство ведеться за статтею "замах на вбивство", хоча раніше обговорювалася можливість кваліфікувати інцидент як терористичний напад, враховуючи потенційну небезпеку застосованої нервово-паралітичної речовини.

Британські ЗМІ повідомили, що розвідка МІ-5 вважає отруєння спробою вбивства, пов’язаною з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.