Напад на солдата у Відні скоїв симпатик радикальної ісламістської ідеології – поліція

Вівторок, 13 березня 2018, 14:00

Чоловік, який напав з ножем на солдата біля резиденції посла Ірану в Австрії, симпатизував радикальній ісламістській ідеології, однак його мотиви досі невідомі.

Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ Австрії, передає Reuters.

Як відомо, 11 березня напад на військового, що ніс службу біля резиденції посла Ірану у Відні, скоїв 26-річний австрієць єгипетського походження. Він був застрелений на місці. Солдата з порізом руки і у стані шоку відвезли до лікарні.

Глава управління з питань громадської безпеки Мікаела Кардеіс повідомила на спільній прес-конференції з міністром внутрішніх справ Гербертом Кіклем, що вдома у зловмисника було проведено обшук та перевірено його онлайн-активність.

"Зі встановленого можна сказати, що він явно мав симпатії до політичного ісламу", - заявила Кардеіс, яка згодом уточнила, що має на увазі зі форми радикального ісламізму.

"Тому я свідомо використовую термін "симпатизував" політичному ісламу, і не кажу, що він був джихадистом чи радикалом, але ми зрозуміли, що існує цей інтерес та певна симпатія, здійснивши перевірку його інтересів пошуку (в Інтернеті - Ред.)", - додала вона.

Нагадаємо, сьогодні у поліції Відня повідомили про затримання чоловіка, який намагався витягти поліцейського з машини біля австрійського парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.