Отруєння Скрипаля: британська поліція обгородила ще одне місце у Солсбері

Вівторок, 13 березня 2018, 15:43

Британська поліція обгородила автомат з видачі паркувальних талонів в південно-західній частині міста Солсбері в ході розслідування справи про отруєння нервово-паралітичною речовиною колишнього російського шпигуна та його дочки.

Про це повідомляє The Associated Press.

Автомат з видачі паркувальних талонів біля торгового центру в місті Солсбері був покритий наметом, схожим на ті, якими покрили інші місця, де були помічені 4 березня Сергій Скрипаль і його дочка Юлія під час екскурсії в місті.

Як відомо, лавка, де була виявлена пари та надгробні плити сина та дружини Скрипаля на кладовищі поблизу були також покриті наметами.

Раніше повідомлялося, що усіх відвідувачів пабу та ресторану у Солсбері, де ймовірно були отруєні колишній російський шпигун Сергій Скрипаль та його донька, закликали випрати одяг та обмити інше майно, щоб уникнути можливого забруднення.

Нагадаємо, 12 березня прем’єрка Британії Тереза Мей оголосила, що з "високою імовірністю" Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Вона повідомила, що обох росіян отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу, яку раніше розробляла Росія.

Глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон повідомив послу РФ в Лондоні Олександру Яковенку, що у Росії є час до вечора вівторка, щоб надати роз’яснення у справі Скрипаля.

Як заявив 13 березня глава МЗС РФ Сергій Лавров, російська сторона не буде відповідати на ультиматум Лондона у справі екс-шпигуна.

Детальніше про отруєння колишнього російського шпигуна читайте на УП в статті "Історія Скрипаля: вино, вербовка і помста Кремля".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.