Посол Британії: отруєння у Солсбері вкладається у загальну канву агресії РФ

Вівторок, 13 березня 2018, 16:26

Росія систематично руйнує основи міжнародного правопорядку, і ситуація з отруєнням у Великій Британії колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки вкотре це довела.

Про це написала посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф у блозі на сайті "Української правди".

"Отруєння Сергія і Юлії Скрипалів цілком вкладається у загальну канву російської агресії, з якою Україна надто добре знайома. В Криму, на Донбасі, а тепер, здається, і в Солсбері Росія систематично руйнує основи міжнародного правопорядку", - написала Гоф.

Вона підкреслила, що дії Росії в Україні та у Великій Британії становлять серйозну загрозу не тільки для обох країн, але й для всього законослухняного міжнародного співтовариства.

"Ми повинні разом відповісти на них, щоб наші громадяни могли бути впевнені, що ми не будемо терпіти ворожі дії Росії проти наших країн, наших інтересів і наших цінностей. Ми підготуємо нашу власну двосторонню відповідь, що буде складатись із жорстких і відповідних заходів згідно з нашими демократичними цінностями та принципами верховенства права. Але це не просто справа двосторонніх відносин", - зазначила вона.

Як відомо, глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон повідомив послу РФ в Лондоні Олександру Яковенку, що у Росії є час до вечора вівторка, щоб надати роз’яснення у справі отруэння Сергія Скрипаля та його доньки.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров вже заявив, що Москва не буде відповідати на ультиматум Лондона.

Нагадаємо, 12 березня прем’єрка Британії Тереза Мей оголосила, що з "високою імовірністю" Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Детальніше про отруєння колишнього російського шпигуна читайте на УП в статті "Історія Скрипаля: вино, вербовка і помста Кремля".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.